Glede og stolthet: –jeg har en takknemlig jobb

Thea Emilie Giske er oppvokst i Drammen og Tønsberg. Familien er spredt rundt i verden. Fra Spania til Svalbard. Selv flyttet hun til Bergen for å studere HR og personalledelse. Livet på Vestlandet passet henne godt. Der fikk hun et stort nettverk og etter hvert fast jobb på et av byens større hotell. 

Så kom en uventet telefon fra en bekjent: “Thea, se her! Du må søke på denne stillingen”.  26-åringen trengte ikke overtales:

–To måneder senere satt jeg på et fly fra Bergen til Oslo, med hele flyttelasset. Jeg fikk rett og slett drømmejobben som regionleder, sier Thea muntert. 

Lærer “as you go”
Eskene er for lengst pakket ut. Nå bor Thea i Drammensregionen, og har kommet godt i gang i sin nye jobb. Som regionleder i Østre-Viken har Thea hovedsakelig to ansvarsområder: Et overordnet personalansvar for ungdommene, og kundeoppfølging alle steder ungdommene er på besøk i regionen. Et slags bindeledd og støttefunksjon som tilrettelegger for trygge og gode generasjonsmøter, i følge hun selv. Med ansvar for åtte besøkssteder i Østfold-regionen og nærmere 80 ungdommer møter Thea ofte på nye situasjoner og utfordringer. Det liker hun: 

–Jeg møter så mange forskjellig personer i jobben min. Både gjennom kunder og selvfølgelig alle ungdommene. Det mest utfordrende er at folk har behov for ulik oppfølging. Da må jeg tenke “hvordan treffer jeg den og den best mulig?” Det har jeg plukket opp mer underveis. Læring “as you go”, sier hun bestemt. 

–Du kan si at utdanningen min har vært et ålreit fundament. Det er likevel først i jobben som regionleder at jeg har fått spisset faget mitt skikkelig. Det oppleves tilfredsstillende, innrømmer Thea. 

Transparent miljø 
Thea kan allerede se tilbake på et halvt års arbeid som regionleder i Generasjon M. På grunn av pandemien har hun vekslet mellom hjemmekontor og kontortid på Sentralen i Oslo sentrum hvor administrasjonen har fast tilhold. Selv om Thea liker å ha tid med hunden Glenn på hjemmebane trives hun likevel best på kontoret sammen med de tre andre administrative ressursene i Generasjon M:

– Sitter jeg fast eller trenger jeg hjelp så er det åpent å ta det med kollegaene mine. Det er et miljø som er et transparent og hvor det ikke er skummelt å be om hjelp. Det er supert å ha kolleger å snakke med hvis jeg sitter fast eller trenger innspill. Vi kan diskutere en oppgave den ene timen, og så kan vi gå å ta en øl sammen etterpå, sier hun med et smil. 

Styrker staben 

Generasjon M har vokst kraftig de siste årene. Aldri før har selskapet hatt så mange unge deltidsansatte, bosatt i forskjellige kommuner på det sentrale østlandet. Nå ser Generasjon M etter nok en regionleder som vil få ansvar for sin egen region: Stor-Oslo. 

– Det bli spennende å få inn den nye personen, sier Thea. Jeg gleder meg til å dele av min erfaring og å lære nye ting, så klart. Det at vi får inn en ny kollega betyr også at vi vokser. At vi blir enda større som selskapet. Det er gøy!

Den nye regionlederen skal primært holde i samme arbeidsoppgaver som Thea, men i sin egen region. Thea har en klar oppfordring til de som måtte sitte på gjerdet over å søke:

–Det vi gjør er en veldig takknemlig jobb. Du får rapporter hver uke hvor ungdommene som har vært på besøk forteller sine historier. Og du er mye i kontakt med kundene som forteller hvor mye jobben ungdommene gjør betyr for de eldre. Vi løser samfunnsproblem ved å gi ungdom jobb og motarbeide ensomhet. Det kommer veldig tydelig fram i arbeidshverdagen, avslutter Thea.

Forrige
Forrige

Aktivitet på tvers av generasjoner i Aurskog-Høland kommune

Neste
Neste

Jubelrop på Melløs Omsorgsbolig