M for meningsfylte besøk på
sykehjem og omsorgsboliger

Meningsfylte besøk

  • Vi kan lære mye av hverandre. I Generasjon M legger vi til rette for at unge og evigunge kan utveksle erfaringer og være gjensidige ressurser for hverandre.

    M-vennene og beboerne gjennomfører hyggelige, sosiale aktiviteter sammen på tomannshånd og i fellesskap.

  • Sammen går vi turer, har meningsfylte samtaler, holder quiz, danser, bruker Rickshaw-sykler til å utforske nærmiljøet og mye mer.

Generasjon M som arbeidsgiver

  • Vi rekrutterer på bakgrunn av personlig egnethet og motivasjon. Alle våre ungdommer sender inn søknad, går gjennom intervju og referansesjekk.

  • M-vennene får en innføring i M-vennguiden og gjennomfører kurs i smittevernrutiner.

    Vi er opptatt av å gi ungdommene en fin første erfaring med både arbeidslivet, og helse- og omsorgssektoren. Derfor følger vi opp ungdommene og sørger for faglig påfyll.

Kvalitetssikring og kundekontakt

  • Gjennom ukentlige oppdateringer og jevnlige oppfølgingsmøter med virksomhetsleder, avdelingsleder eller aktivitør sørger vi for kvalitetssikring og gjør eventuelle justeringer ved behov.

  • Sammen gjennomfører vi undersøkelser for å vurdere effekten som skapes for beboerne og personalet.

“De har en-til-en-aktiviteter som samtaler over en kaffekopp eller et saftglass inne på pasientrom, til både oppegående og sengeliggende pasienter. De har gjort manikyr og håndstell til pasienter som har lyst på det. 

De sitter også sammen med pasientene i lunsjen eller tidlig middag, som betyr at måltidene blir mer sosiale, pasientene sitter lengre rundt bordet og derfor også spiser mer mat. Dette er vinn-vinn!” 

- Åshild Ringsbu, Virksomhetsleder ved
Aurskog sykehjem i Aurskog-Høland kommune

Partnere og besøkssteder

Vi samarbeider med sykehjem i Oslo, og kommuner som Nordre Follo, Moss, Våler, Indre Østfold, Aurskog-Høland, Ringerike, Øvre Eiker og Holmestrand.

Ofte stilte spørsmål

  • Aktivitetene finner sted i fellesarealene og på beboernes rom, slik at alle får muligheten til å delta. Besøkene foregår fortrinnsvis på ettermiddagstid, i helger og ferier - eksempelvis kl. 10-14 på en lørdag. Da er det erfaringsmessig ekstra kjærkomment med litt liv og røre på sykehjemmet eller omsorgsboligen.

  • Beboerne og ungdommene spiller spill, bruker samtalekort fra FuelBox, steker vafler, går turer, har iPad-opplæring, oppsøker kjente trakter med Google Streetview eller VR-briller, hører på musikk, leser avisen, har såpebobleshow, ruller med russen og mye mer.

  • M-vennene går gjennom M-venn-guiden som del av opplæringen. De lærer blant annet om kommunikasjon, demens, tilrettelegging og aktiviteter tilpasset målgruppen. M-vennene kurses også i basale smittevernrutiner. Noen besøkssteder gjennomfører vi opplæring i bruk av el-sykler slik at vi kan ta med beboerne på tur med Richshaw-sykler.

  • Generasjon M er arbeidsgiver for ungdommene og har ansvar for alt fra A-Å. Det betyr at vi rekrutterer, gir opplæring og følger opp ungdommene. Vi arrangerer teamkvelder, sikrer kompetanseheving og gjennomfører medarbeidersamtaler.

    På besøksdagen vil det alltid være en besøksleder tilstede, og vi har løpende dialog med både M-venner og kontaktpersonene på sykehjemmet. Sammen finner vi de beste løsningene for å gjøre besøkstiden så bra som mulig for alle beboere.

  • Generasjon M inngår avtaler på kommunalt nivå. Sammen avklarer vi behov og finner en løsning som passer hos dere. Det kan for eksempel være 24 ungdommer i jobb, som besøker 3 virksomheter i kommunen. Vi setter sammen en tverrfaglig styringsgruppe, der representanter fra helse- og mestring, oppvekst og andre relevante kommunalområder er inkludert.